Betaling in natura kutsap

Dit doe ik dan met mijn mondje of mijn poesje. Mijn probleem ligt in mijn tuin. Daar heb ik een paar bomen en struiken die weggehaald moeten worden. Hier kan ik wel gaan roepen dat ik de mannen allemaal niet nodig heb en dat ik het allemaal wel alleen kan maar dat is gewoon niet zo.

Mannen die zijn leuk om je mee te vermaken in de slaapkamer maar ze zijn ook handiger dan is. Hier zijn dan ook een aantal klusjes die moeten gebeuren waar ik graag een man voor zou vragen. Op de foto kun je het een beetje zien en het gaat dan over mijn slaapkamer. Daar ben ik totaal niet tevreden over en deze is klinisch wit. Daar zou ik dan ook graag een gebroken kleur wit op de muren willen hebben.

Het probleem bij mij is dat ik precies weet wat ik wil maar ik weet niet hoe ik het moet aanbrengen. Mannen die handig zijn met een computer daar zou ik graag mee in contact komen.

Laatst heb ik een tweedehands laptop gekocht en die deed het prima. Nu is die de laatste tijd steeds langzamer geworden. Op internet zie ik dat ik deze dan op moet gaan schonen maar ik heb geen idee hoe ik dit moet gaan doen. Een handige man kan dit vast beter dan ik.

In mijn huis zijn een aantal klusjes die nog moeten gebeuren. Dit zijn geen moeilijke dingen maar als ik daar een klusjesman een dag voor laat komen dan gaat mij dit veel geld kosten. Aangezien sex misschien wel mijn grootste hobby is zou ik graag een man leren kennen die handig is. Hij helpt mij dan met de klusjes en ik betaal hem terug met sex.

Heee, ik ben Sacha, een lekkere en leuke meid uit Rotterdam. Ik vind het heerlijk om lekker uit eten te gaan, een filmpje te pakken of gewoon een avondje lekker te stappen. In vele opzichten ben ik echt een vrouw, zo ben ik geboren met twee linkerhanden en ben ik zo onhandig als het maar kan zijn. Toch heb ik nu voor een aantal zaken een klusjesman nodig, dit zijn geen grote klussen maar toch dingen die wel een keer moeten gebeuren. Ik zoek dus een handige man die ik in natura mag gaan betalen.

Heey heey, leuk dat je even bij mij op mijn profiel komt kijken, ik vind het ontzettend leuk om met nieuwe mensen in contact te komen en  lekker met ze te fantaseren maar ik heb al zo veel geld uit gegeven dat ik bijna niks meer er voor over heb. Stoppen kan ik niet en wil ik niet maar ik als jij me een paar punten stuurt ben ik wel bereid om jouw lekker aan je trekken te laten komen!

Ik ben nieuw hier en ik heb nog geen contact punten dus ik kan nog niet met je in contact komen maar als je me wat punten wilt sturen laat ik je steeds meer en meer van me zien en wie weet kunnen we dan zelfs een afspraakje maken. Dus als je bereid bent met me af te spreken heb ik contact punten nodig! Ik had het niet meer, zo heerlijk pijpte ze mij.

Ook Anneke kreunde van genot en de kutsappen liepen over mijn gezicht wat heerlijk smaakte. Kan het wat sneller, zei ze hijgend, ik kom bijna. Na nog wat heerlijk likken en zuigen, gekreun en gekronkel en diepe zuchten en een schreeuw kwam ze heerlijk klaar. Nu jij nog, zei Anneke.

Neuk me tot je klaarkomt en spuit het diep in me. Ze ging op haar knieen zitten, kut omhoog, ze wilde het graag op z'n hondjes, zei ze, dat vind ik het lekkerst en je paal komt zo lekker diep in me. Ik ging achter Anneke en mijn paal lekker diep in haar kletsnatte kut geschoven. O wat heerlijk was het en lekker neuken zodat de spetters kutzap rondspatte. Na een aantal stotten in haar lekkere kut voelde ik dat ik ging komen.

Spuit me vol zei ze, terwijl ik hevig klaarkwam. Anneke kwam ook weer. Het werd een lekkere kletsnatte boel. Terwijl ik mijn pik uit haar kut trok, met een zuigend geluid kwam er een lading sperma en kutsap achteraan.

Anneke ging toen op haar rug liggen met haar benen wijd, zodat ik haar kutje schoon kon likken, waardoor ze weer begon te kreunen van genot.

Ga door zei ze, ik voel dat ik weer kom. Op dat moment kwam Eva binnen. Ze keek verbaast van wat zijn jullie aan het doen? Wij zijn even lekker bezig, zei Anneke, wil je meedoen? Graag zei Eva en was al heel snel naakt. Ze kwam naar ons toe, in het hooi waar wij lagen. Haar kutje was al nat doordat ze ons bezig zag en begon mijn pik te masseren tot hij weer stijf was.

Ze ging toen met haar natte kut over mijn inmiddels weer stijve pik en liet zich er lekker overheen zakken. Wat een lekker gevoel. Het kutje van Eva voelde wat strakker dan die van Anneke. Eva begon mij te berijden alsof ze aan het paardrijden was.

O, wat was dat lekker. Ik kreunde van genot, ondertussen had Anneke zich omgedraaid en zat met haar knieen over mij heen en haar kutje op mijn gezicht. Zo zaten Eva en Anneke met de gezichten naar elkaar en waren ze elkaar aan het tongzoenen. Wat waren de dames geil.

Neuken, geilen, kutjelikken, heerlijk wat een genot. Tot Eva mij sneller ging berijden voelde ik dat ze ging komen, en ik ook. Bij Anneke voelde ik dat er iets stond te gebeuren. Haar kutlippen knepen mijn tong ertussen, wat lekker was, tot Eva begon te kreunen en hard door te stoten.

Tot ze met een schreeuw klaarkwam en zich in het hooi liet vallen. Ook Anneke kwam met een diepe zucht en vreemde geluiden klaar en viel ook naast Eva in het hooi en waren aardig uitgeput. Na enkele ogenblikken kwam Eva weer overeind en pakte gelijk mijn pik en begon die te masseren en te likken. Ook Anneke kwam erbij en hielp Eva daarbij. Al gauw voelde ik dat ik kwam en had weer een zaadlozing en spoot het zo bij Eva en Anneke in het gezicht.

Ze begonnen gelijk elkaar schoon te likken. Ik heb nog even de kutjes van hun schoongelikt. Ze waren weer behoorlijk nat geworden. Ook toen door het gelik kwamen ze weer heftig klaar met oergeluiden erbij. Wij zijn toen nog even daarna in het hooi gaan liggen om een beetje bij te komen. Toen vertelde Anneke dat het een bewuste aktie van haar was. Ze had al meerdere keren gezien dat ik op haar geilde, dat als ik weg ging een stijve had.

En zij had al een hele tijd geen pik meer in zich gehad. Ze geilde wel eens met Eva maar dit was veel lekkerder, zei ze. Ik heb er van genoten, ook Eva vond het lekker geil zo in het hooi. We hebben ons weer aangekleed, onze kleren nog over onze plakkerige lichamen van het geil en sperma. Ons douchen doen we vanavond wel, zeiden ze. Zo denken we nog aan de geile uurtjes van vandaag. Na een innig afscheid en tongzoenend ben ik gegaan. De betaling voor het hooi was deze keer in natura.

Score van dit verhaal:

Super geile kut neuken in haar slaap

Dan zoek je toch iemand die dat wél heeft en betaling in natura accepteert? Als ik het aantal oproepjes op de site moet geloven, is het een bloeiende business. Zelfs voor een NS Dagkaart kun je er terecht. Ruilhandel Met deze vorm van ruilhandel lijken we terug te gaan in de tijd. Middeleeuwse taferelen, toen je je zelfgebakken brood nog aan je buurman gaf en je er een eigenhandig verbouwde krop sla voor terugkreeg. Ik kan het me nog een heel ieniemienie beetje enigszins voorstellen als je echt, echt, echt met je handen in het haar zit.

Als je failliet dreigt te gaan of er een torenhoge ziekenhuisrekening op de mat is gevallen. Een echt heel ieniemienie beetje dan hè? Maar voor een iPhone? Je kunt ook te ver gaan met je materialisme. Slank de zomer in? Begin snel met dit ultieme stappenplan! Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox? Ja, ik ontvang graag leuke acties en aanbiedingen van Viva en Sanoma. Ja, ik ontvang graag leuke acties en aanbiedingen van derden via e-mail, die mij worden gestuurd vanuit.

Viva Ter bescherming van je privacy zullen je gegevens niet aan derden worden overgedragen.. Volg de avonturen van Kiki Lees wekelijks mee in het dagboek van het nichtje van Floor Faber. Beste kortingscodes van vandaag: Nieuws, handige tips, weetjes en de beste acties Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Dat moet je maken! Uit eindelijk kwam ze heftig schreeuwend klaar. Karin hoorde iemand klappen op de achter grond, ze draaide zich om en zag dat de andere vrouw weer terug was gekomen. In de ene hand had de vrouw een stopwatch en en in de andere een video camera. Karin zag eruit alsof ze elk moment in huilen uit kon barsten, zo voelde ze zich, eerst likken en er ook nog voor gestrafd worden, om nog maar te zwijgen over die film.

Linda pakte de tepelklemmen beet en trok ze met een ruk van de tepeltjes af. Karin hapte naar adem en had het gevoel alsof niet alleen de klemmen eraf werden getrokken. Gelijk daarop kneep Linda hard in haar gepijnigde tepels. Karin schreeuwde het uit maar Linda kneep daar door alleen maar harder. De tranen stonden in haar ogen toen Linda eindelijk had besloten om haar tepels los te laten. Linda hurkte boven haar gezicht "Mond open, slet!

Toen ze klaar wachte Linda totdat Karin alles netjes had doorgeslikt. Deze pagina hoort bij www.


Dit doe ik dan met mijn mondje of mijn poesje. Mijn probleem ligt in mijn tuin. Daar heb ik een paar bomen en struiken die weggehaald moeten worden. Hier kan ik wel gaan roepen dat ik de mannen allemaal niet nodig heb en dat ik het allemaal wel alleen kan maar dat is gewoon niet zo. Mannen die zijn leuk om je mee te vermaken in de slaapkamer maar ze zijn ook handiger dan is. Hier zijn dan ook een aantal klusjes die moeten gebeuren waar ik graag een man voor zou vragen. Op de foto kun je het een beetje zien en het gaat dan over mijn slaapkamer.

Daar ben ik totaal niet tevreden over en deze is klinisch wit. Daar zou ik dan ook graag een gebroken kleur wit op de muren willen hebben. Het probleem bij mij is dat ik precies weet wat ik wil maar ik weet niet hoe ik het moet aanbrengen. Mannen die handig zijn met een computer daar zou ik graag mee in contact komen.

Laatst heb ik een tweedehands laptop gekocht en die deed het prima. Nu is die de laatste tijd steeds langzamer geworden. Op internet zie ik dat ik deze dan op moet gaan schonen maar ik heb geen idee hoe ik dit moet gaan doen. Een handige man kan dit vast beter dan ik. In mijn huis zijn een aantal klusjes die nog moeten gebeuren. Dit zijn geen moeilijke dingen maar als ik daar een klusjesman een dag voor laat komen dan gaat mij dit veel geld kosten.

Aangezien sex misschien wel mijn grootste hobby is zou ik graag een man leren kennen die handig is. Hij helpt mij dan met de klusjes en ik betaal hem terug met sex. Heee, ik ben Sacha, een lekkere en leuke meid uit Rotterdam. Ik vind het heerlijk om lekker uit eten te gaan, een filmpje te pakken of gewoon een avondje lekker te stappen.

In vele opzichten ben ik echt een vrouw, zo ben ik geboren met twee linkerhanden en ben ik zo onhandig als het maar kan zijn. Toch heb ik nu voor een aantal zaken een klusjesman nodig, dit zijn geen grote klussen maar toch dingen die wel een keer moeten gebeuren.

Ik zoek dus een handige man die ik in natura mag gaan betalen. Heey heey, leuk dat je even bij mij op mijn profiel komt kijken, ik vind het ontzettend leuk om met nieuwe mensen in contact te komen en  lekker met ze te fantaseren maar ik heb al zo veel geld uit gegeven dat ik bijna niks meer er voor over heb. Stoppen kan ik niet en wil ik niet maar ik als jij me een paar punten stuurt ben ik wel bereid om jouw lekker aan je trekken te laten komen!

Ik ben nieuw hier en ik heb nog geen contact punten dus ik kan nog niet met je in contact komen maar als je me wat punten wilt sturen laat ik je steeds meer en meer van me zien en wie weet kunnen we dan zelfs een afspraakje maken. Dus als je bereid bent met me af te spreken heb ik contact punten nodig!

Ik had het niet meer, zo heerlijk pijpte ze mij. Ook Anneke kreunde van genot en de kutsappen liepen over mijn gezicht wat heerlijk smaakte. Kan het wat sneller, zei ze hijgend, ik kom bijna. Na nog wat heerlijk likken en zuigen, gekreun en gekronkel en diepe zuchten en een schreeuw kwam ze heerlijk klaar. Nu jij nog, zei Anneke. Neuk me tot je klaarkomt en spuit het diep in me. Ze ging op haar knieen zitten, kut omhoog, ze wilde het graag op z'n hondjes, zei ze, dat vind ik het lekkerst en je paal komt zo lekker diep in me.

Ik ging achter Anneke en mijn paal lekker diep in haar kletsnatte kut geschoven. O wat heerlijk was het en lekker neuken zodat de spetters kutzap rondspatte. Na een aantal stotten in haar lekkere kut voelde ik dat ik ging komen. Spuit me vol zei ze, terwijl ik hevig klaarkwam. Anneke kwam ook weer. Het werd een lekkere kletsnatte boel. Terwijl ik mijn pik uit haar kut trok, met een zuigend geluid kwam er een lading sperma en kutsap achteraan.

Anneke ging toen op haar rug liggen met haar benen wijd, zodat ik haar kutje schoon kon likken, waardoor ze weer begon te kreunen van genot. Ga door zei ze, ik voel dat ik weer kom.

Op dat moment kwam Eva binnen. Ze keek verbaast van wat zijn jullie aan het doen? Wij zijn even lekker bezig, zei Anneke, wil je meedoen? Graag zei Eva en was al heel snel naakt. Ze kwam naar ons toe, in het hooi waar wij lagen. Haar kutje was al nat doordat ze ons bezig zag en begon mijn pik te masseren tot hij weer stijf was. Ze ging toen met haar natte kut over mijn inmiddels weer stijve pik en liet zich er lekker overheen zakken.

Wat een lekker gevoel. Het kutje van Eva voelde wat strakker dan die van Anneke. Eva begon mij te berijden alsof ze aan het paardrijden was. O, wat was dat lekker. Ik kreunde van genot, ondertussen had Anneke zich omgedraaid en zat met haar knieen over mij heen en haar kutje op mijn gezicht. Zo zaten Eva en Anneke met de gezichten naar elkaar en waren ze elkaar aan het tongzoenen. Wat waren de dames geil. Neuken, geilen, kutjelikken, heerlijk wat een genot. Tot Eva mij sneller ging berijden voelde ik dat ze ging komen, en ik ook.

Bij Anneke voelde ik dat er iets stond te gebeuren. Haar kutlippen knepen mijn tong ertussen, wat lekker was, tot Eva begon te kreunen en hard door te stoten. Tot ze met een schreeuw klaarkwam en zich in het hooi liet vallen. Ook Anneke kwam met een diepe zucht en vreemde geluiden klaar en viel ook naast Eva in het hooi en waren aardig uitgeput.

Na enkele ogenblikken kwam Eva weer overeind en pakte gelijk mijn pik en begon die te masseren en te likken. Ook Anneke kwam erbij en hielp Eva daarbij. Al gauw voelde ik dat ik kwam en had weer een zaadlozing en spoot het zo bij Eva en Anneke in het gezicht. Ze begonnen gelijk elkaar schoon te likken. Ik heb nog even de kutjes van hun schoongelikt.

Ze waren weer behoorlijk nat geworden. Ook toen door het gelik kwamen ze weer heftig klaar met oergeluiden erbij. Wij zijn toen nog even daarna in het hooi gaan liggen om een beetje bij te komen. Toen vertelde Anneke dat het een bewuste aktie van haar was.

Ze had al meerdere keren gezien dat ik op haar geilde, dat als ik weg ging een stijve had. En zij had al een hele tijd geen pik meer in zich gehad. Ze geilde wel eens met Eva maar dit was veel lekkerder, zei ze. Ik heb er van genoten, ook Eva vond het lekker geil zo in het hooi. We hebben ons weer aangekleed, onze kleren nog over onze plakkerige lichamen van het geil en sperma.

Ons douchen doen we vanavond wel, zeiden ze. Zo denken we nog aan de geile uurtjes van vandaag. Na een innig afscheid en tongzoenend ben ik gegaan. De betaling voor het hooi was deze keer in natura. Score van dit verhaal:


Ik zoek dus een handige man die ik in natura mag gaan betalen. Heey heey, leuk dat je even bij mij op mijn profiel komt kijken, ik vind het ontzettend leuk om met nieuwe mensen in contact te komen en  lekker met ze te fantaseren maar ik heb al zo veel geld uit gegeven dat ik bijna niks meer er voor over heb. Stoppen kan ik niet en wil ik niet maar ik als jij me een paar punten stuurt ben ik wel bereid om jouw lekker aan je trekken te laten komen!

Ik ben nieuw hier en ik heb nog geen contact punten dus ik kan nog niet met je in contact komen maar als je me wat punten wilt sturen laat ik je steeds meer en meer van me zien en wie weet kunnen we dan zelfs een afspraakje maken.

Dus als je bereid bent met me af te spreken heb ik contact punten nodig! Ik hou van harde gitaarmuziek en de man die op mij reageert moet daar ook van houden. En dan bedoel ik ook echt houden van, want festivals zijn een groot onderdeel van mijn bestaan. Wil je zelf adverteren of reageren op de advertentie die je aanspreekt?

Meld je dan geheel gratis aan via het aanmeld formulier. Home Aanmelden Alle categorieën Wachtwoord vergeten? Meld je gratis aan Om lid te worden heeft u alleen een geldig e-mailadres nodig. Na het aanmelden kunt u onbeperkt leden bekijken en berichten sturen en lezen! Subcategorieën Betaald sexcontact Betaling in natura Blowjob. Snel sexcontact » Escort » Betaling in natura Recente sexcontact advertenties uit de categorie Betaling in natura.

Een man die niet beroerd is de handen uit de mouwen te steken Zuid-Holland Escort » Betaling in natura. Een man die mij in huis kan helpen Gelderland Escort » Betaling in natura. Heb een aantal dingen die opgeknapt moeten worden Noord-Holland Escort » Betaling in natura. Welke man is handig met computers? Groningen Escort » Betaling in natura. Zijn er handige mannen hier te vinden? Gelderland Escort » Betaling in natura.

Gezellig een avondje op stap? Zuid-Holland Escort » Betaling in natura. Handige klusjesman gevraagd die betaling in natura geen probleem vindt Utrecht Escort » Betaling in natura. Ik wil je graag belonen schatje! Ik hou van stoute gesprekjes! Zeeland Escort » Betaling in natura. Oost-vlaanderen Escort » Betaling in natura. Inbreng in natura ziet men vooral bij fusies, overnames en de inbreng van een eenmanszaak in een BV of NV.

Bij het uitwisselen van diensten tussen particulieren "Als jij mijn huis verft, doe ik jouw tuin Ruilhandel in goederen is overigens ook mogelijk maar komt minder voor. Dergelijke dienstverlening in natura maakt deel uit van de informele economie.

In Nederland bestaat een belastingregeling die het mogelijk maakt om bij het erven van een kunstverzameling een deel van de erfbelasting te betalen in natura. De regeling heet 'Betaling van erfbelasting in de vorm van kunstvoorwerpen'.

Het moet daarbij gaan om kunstvoorwerpen met een wettelijk beschermde status, dus kunstvoorwerpen van zodanige culturele waarde dat de Staat er belang bij heeft dat zij het land niet verlaten. De erfbelasting die op deze manier kan worden voldaan is gebonden aan een maximum van honderdtwintig procent van de waarde van het kunstvoorwerp.

Sommige verzekeringen , zoals die voor een uitvaart , betalen uit in natura, dat wil zeggen dat de verzekeraar de zorg draagt voor de kist, dragers en dergelijke, waarbij er voor deze diensten niet hoeft te worden betaald, maar er dus ook geen geld wordt uitgekeerd. Schadevergoeding wordt in principe voldaan in geld, maar een eiser kan er in sommige gevallen ook voor kiezen de schadevergoeding in natura te laten voldoen. Iemand die bijvoorbeeld een gebroken ruit door de tegenpartij laat repareren bespaart zich op deze wijze de rompslomp van het zelf regelen van een reparateur en hoeft ook niet de kosten voor te schieten.

Daarnaast worden bijvoorbeeld bij zorgverzekeringen declaratie- en naturapolissen onderscheiden. Zorg in natura ZIN is een uitdrukking en afkorting die vaak gebruikt wordt als tegenhanger van een persoonsgebonden budget.

In de volksmond staat 'in natura betalen' ook wel voor seksuele dienstverlening in plaats van te betalen met geld. Dit komt in feite neer op verkapte prostitutie. Omdat betalingen in natura slecht of niet traceerbaar zijn, worden ze vaak ingezet voor illegale doeleinden.Hoerige wijven shemale online dating


Nu jij nog, zei Anneke. Neuk me tot je klaarkomt en spuit het diep in me. Ze ging op haar knieen zitten, kut omhoog, ze wilde het graag op z'n hondjes, zei ze, dat vind ik het lekkerst en je paal komt zo lekker diep in me.

Ik ging achter Anneke en mijn paal lekker diep in haar kletsnatte kut geschoven. O wat heerlijk was het en lekker neuken zodat de spetters kutzap rondspatte.

Na een aantal stotten in haar lekkere kut voelde ik dat ik ging komen. Spuit me vol zei ze, terwijl ik hevig klaarkwam. Anneke kwam ook weer. Het werd een lekkere kletsnatte boel. Terwijl ik mijn pik uit haar kut trok, met een zuigend geluid kwam er een lading sperma en kutsap achteraan.

Anneke ging toen op haar rug liggen met haar benen wijd, zodat ik haar kutje schoon kon likken, waardoor ze weer begon te kreunen van genot. Ga door zei ze, ik voel dat ik weer kom. Op dat moment kwam Eva binnen. Ze keek verbaast van wat zijn jullie aan het doen? Wij zijn even lekker bezig, zei Anneke, wil je meedoen? Graag zei Eva en was al heel snel naakt.

Ze kwam naar ons toe, in het hooi waar wij lagen. Haar kutje was al nat doordat ze ons bezig zag en begon mijn pik te masseren tot hij weer stijf was.

Ze ging toen met haar natte kut over mijn inmiddels weer stijve pik en liet zich er lekker overheen zakken. Wat een lekker gevoel. Het kutje van Eva voelde wat strakker dan die van Anneke. Eva begon mij te berijden alsof ze aan het paardrijden was. O, wat was dat lekker. Ik kreunde van genot, ondertussen had Anneke zich omgedraaid en zat met haar knieen over mij heen en haar kutje op mijn gezicht. Zo zaten Eva en Anneke met de gezichten naar elkaar en waren ze elkaar aan het tongzoenen. Wat waren de dames geil.

Neuken, geilen, kutjelikken, heerlijk wat een genot. Tot Eva mij sneller ging berijden voelde ik dat ze ging komen, en ik ook.

Bij Anneke voelde ik dat er iets stond te gebeuren. Haar kutlippen knepen mijn tong ertussen, wat lekker was, tot Eva begon te kreunen en hard door te stoten. Tot ze met een schreeuw klaarkwam en zich in het hooi liet vallen. Ook Anneke kwam met een diepe zucht en vreemde geluiden klaar en viel ook naast Eva in het hooi en waren aardig uitgeput. Na enkele ogenblikken kwam Eva weer overeind en pakte gelijk mijn pik en begon die te masseren en te likken.

Ook Anneke kwam erbij en hielp Eva daarbij. Al gauw voelde ik dat ik kwam en had weer een zaadlozing en spoot het zo bij Eva en Anneke in het gezicht. Ze begonnen gelijk elkaar schoon te likken. Ik heb nog even de kutjes van hun schoongelikt. Ik, gebonden man, wil af en toe wel eens wat anders. En heb daar leuke spullen voor over. Laat maar weten wat je kunt bieden in ruil. Geen geld voor een vakantie, nieuwe inboedel of een auto? Dan zoek je toch iemand die dat wél heeft en betaling in natura accepteert?

Als ik het aantal oproepjes op de site moet geloven, is het een bloeiende business. Zelfs voor een NS Dagkaart kun je er terecht. Ruilhandel Met deze vorm van ruilhandel lijken we terug te gaan in de tijd. Middeleeuwse taferelen, toen je je zelfgebakken brood nog aan je buurman gaf en je er een eigenhandig verbouwde krop sla voor terugkreeg.

Ik kan het me nog een heel ieniemienie beetje enigszins voorstellen als je echt, echt, echt met je handen in het haar zit. Als je failliet dreigt te gaan of er een torenhoge ziekenhuisrekening op de mat is gevallen. Een echt heel ieniemienie beetje dan hè?

Maar voor een iPhone? De regeling heet 'Betaling van erfbelasting in de vorm van kunstvoorwerpen'. Het moet daarbij gaan om kunstvoorwerpen met een wettelijk beschermde status, dus kunstvoorwerpen van zodanige culturele waarde dat de Staat er belang bij heeft dat zij het land niet verlaten. De erfbelasting die op deze manier kan worden voldaan is gebonden aan een maximum van honderdtwintig procent van de waarde van het kunstvoorwerp.

Sommige verzekeringen , zoals die voor een uitvaart , betalen uit in natura, dat wil zeggen dat de verzekeraar de zorg draagt voor de kist, dragers en dergelijke, waarbij er voor deze diensten niet hoeft te worden betaald, maar er dus ook geen geld wordt uitgekeerd. Schadevergoeding wordt in principe voldaan in geld, maar een eiser kan er in sommige gevallen ook voor kiezen de schadevergoeding in natura te laten voldoen. Iemand die bijvoorbeeld een gebroken ruit door de tegenpartij laat repareren bespaart zich op deze wijze de rompslomp van het zelf regelen van een reparateur en hoeft ook niet de kosten voor te schieten.

Daarnaast worden bijvoorbeeld bij zorgverzekeringen declaratie- en naturapolissen onderscheiden. Zorg in natura ZIN is een uitdrukking en afkorting die vaak gebruikt wordt als tegenhanger van een persoonsgebonden budget. In de volksmond staat 'in natura betalen' ook wel voor seksuele dienstverlening in plaats van te betalen met geld. Dit komt in feite neer op verkapte prostitutie.

Omdat betalingen in natura slecht of niet traceerbaar zijn, worden ze vaak ingezet voor illegale doeleinden.